Waarom moet ik niks eten voor de hijama sessie?

Als je ooit een hijama sessie hebt gehad, heb je waarschijnlijk gehoord dat je voorafgaand aan de sessie geen voedsel mag eten. Maar waarom is dat eigenlijk zo? In dit artikel zullen we de redenen achter deze regel bespreken.

Tijdens een hijama sessie worden er kleine incisies gemaakt in de huid om bloed te laten stromen. Dit proces stimuleert de doorbloeding en verwijdert toxines uit het lichaam. Als je echter net hebt gegeten, is je spijsverteringssysteem druk bezig met het verwerken van voedsel. Door de incisies kan het bloed zich vermengen met voedselresten, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen en ongemak.

Bovendien kan het eten van voedsel voorafgaand aan de hijama sessie de effectiviteit van de behandeling verminderen. Het bloed dat tijdens de sessie wordt afgenomen, bevat toxines en afvalstoffen die uit het lichaam worden verwijderd. Als je net hebt gegeten, kan het bloed minder toxines bevatten, waardoor de behandeling minder effectief is.

Daarom is het raadzaam om minstens twee uur voor de hijama sessie niet te eten. Dit geeft je spijsverteringssysteem voldoende tijd om voedsel te verwerken en zorgt ervoor dat de hijama sessie effectief is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *