Hijama olies: Welke olies worden gebruikt tijdens hijama?

Wat is Hijama?

Hijama, ook wel bekend als cupping therapie, is een traditionele geneeswijze die al eeuwenlang wordt toegepast in verschillende culturen over de hele wereld. Het is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij glazen of plastic kopjes op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze techniek wordt gebruikt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, de bloedcirculatie te verbeteren en verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.

Hijama olies

Tijdens een hijama sessie worden vaak verschillende soorten olies gebruikt om de huid te smeren voordat de kopjes worden geplaatst. Deze olies helpen om de kopjes gemakkelijk over de huid te laten glijden en verminderen ook de wrijving en het ongemak tijdens de behandeling.

Er zijn verschillende soorten olies die kunnen worden gebruikt tijdens hijama, elk met hun eigen voordelen en eigenschappen. Hier zijn enkele van de meest gebruikte olies:

  • Olijfolie: Olijfolie is een veelgebruikte olie tijdens hijama vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij het verbeteren van de bloedcirculatie.
  • Zwarte zaad olie: Zwarte zaad olie, ook wel bekend als Nigella Sativa olie, wordt vaak gebruikt vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen.
  • Kokosolie: Kokosolie heeft hydraterende eigenschappen en helpt de huid gezond te houden. Het heeft ook antischimmel- en antibacteriële eigenschappen.
  • Arganolie: Arganolie staat bekend om zijn voedende en hydraterende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van littekens en het bevorderen van een gezonde huid.

De beste en goedkoopste hijama olies

Als je op zoek bent naar de beste en goedkoopste hijama olies, dan zijn olijfolie en kokosolie goede opties. Beide oliën zijn gemakkelijk verkrijgbaar en betaalbaar. Ze hebben ook meerdere voordelen voor de huid en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Daarnaast kun je ook zwarte zaad olie overwegen. Hoewel het iets duurder kan zijn, heeft het sterke antimicrobiële eigenschappen en kan het helpen bij het bestrijden van infecties en ontstekingen.

Hoe olies te steriliseren voor hijama?

Het is van vitaal belang om de olies te steriliseren voordat ze worden gebruikt tijdens hijama. Dit helpt om mogelijke infecties te voorkomen en de hygiëne te waarborgen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de olies te steriliseren:

  1. Giet de olie in een schone glazen pot.
  2. Plaats de pot in een pan met water en breng het water aan de kook.
  3. Laat de olie enkele minuten koken om eventuele bacteriën te doden.
  4. Haal de pot uit het kokende water en laat de olie afkoelen voordat je deze gebruikt.

Door de olies op deze manier te steriliseren, kun je er zeker van zijn dat ze schoon en veilig zijn voor gebruik tijdens hijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *