Wat is Hijama ?

De eeuwenoude praktijk van Hijama, of wet cupping, is een vorm van alternatieve geneeskunde met wortels in het Midden-Oosten en Azië. Het omvat het verwijderen van stilstaand bloed en gifstoffen door een vacuüm op de huid te creëren. Deze methode wordt al honderden jaren gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals pijn, ontstekingen, huidproblemen, spijsverteringsstoornissen, hoofdpijn en migraine.

Met behulp van bekers die speciaal zijn ontworpen van materialen zoals glas, plastic of bamboe, voeren getrainde beoefenaars Hijama uit. De cups zijn gericht op plekken op de rug, schouders en nek en creëren een vacuüm om de bloedstroom te versterken. Ze bereiken een dergelijke zuigkracht door warmte toe te passen of een zuigpomp te gebruiken. Omdat de huid en het onderliggende weefsel in de cups volgezogen worden, helpt dit bij het genereren van een optimaal therapeutisch resultaat.

HijamaLife is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een veilige en effectieve hijama-behandeling. De therapeut is ervaren en gekwalificeerd en de praktijk is schoon en professioneel. Ik ben erg tevreden met de behandeling die ik heb gehad.

Is Hijama veilig?

Mogelijke bijwerkingen van Hijama, een veilige procedure wanneer deze wordt uitgevoerd door een getrainde arts, zijn onder meer infecties, bloedingen en blauwe plekken. Personen met bepaalde medische aandoeningen zoals bloedarmoede, zwangerschap en bloedingsstoornissen moeten zich van deze praktijk onthouden. Voordat u Hijama ondergaat, is het van cruciaal belang dat u uw arts raadpleegt om te bepalen of de behandeling geschikt is.

Wat zijn de voordelen van Hijama?

Hijama zou een aantal gezondheidsvoordelen bieden, waaronder:

 • Verminderde pijn en ontsteking
 • Verbeterde bloedsomloop
 • Versterkt immuunsysteem
 • Ontgifting van het lichaam
 • Verminderde stress en angst
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Verlichting van hoofdpijn en migraine
 • Behandeling van huidcondities zoals eczeem en psoriasis
 • Verbeterde spijsvertering

Hoe vindt u een gekwalificeerde Hijama-beoefenaar?

Als u geïnteresseerd bent in het proberen van Hijama, is het belangrijk om een gekwalificeerde behandelaar te vinden. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, waaronder:

 • Vraag uw arts om een aanbeveling
 • Zoek naar behandelaars online of in uw lokale gemeenschap
 • Neem contact op met het Nationaal Centrum voor Complementaire en Integratieve Gezondheid (NCCIH) voor een lijst van gekwalificeerde behandelaars in uw omgeving

Als u een paar potentiële behandelaars heeft gevonden, vraag dan zeker naar hun opleiding en ervaring. U moet zich ook op uw gemak voelen om vragen te stellen over de procedure en eventuele bijwerkingen.

conclusie

Hijama is een oude vorm van alternatieve geneeskunde die al eeuwenlang wordt gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen. Het zou een aantal gezondheidsvoordelen bieden, zoals verminderde pijn en ontsteking, verbeterde bloedsomloop en een versterkt immuunsysteem.

Als u overweegt om Hijama te laten uitvoeren, is het belangrijk om eerst met uw arts te praten om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor u. U moet ook een gekwalificeerde behandelaar vinden om de procedure uit te voeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *